Nos, ahogy ígértem, ma a konzisztencianövelőkkel és az emulgeátorokkal folytatom, amikkel dolgozom.
Konzisztencianövelők:
Cetilalkohol: ez egy zsíralkohol. Régen a cetvelőből állították elő, de manapság már vegyi úton készül. Megkönnyíti a krém felszívódását és puhítja a bőrt.
Méhviasz: a méhek váladéka, a lép anyaga. Én főleg ajakápolóban használom, mivel magas az olvadáspontja, így az meleg időben sem fog szétolvadni.
Emulgeátorok:
Beszéltem már az emulziókról, és hogy tulajdonképpen mire valók az emulgeátorok. Most azt a kettőt említem, amivel dolgozom.
Lysolecitin: ez tulajdonképpen módosított lecitin. Szójaolajból készül, a lecitin vízoldékony részét növelik.
Emulsan: természetes eredetű, de kémiai úton készült emulgeátor. Növényi mono- és diészterek keveréke.
Én leginkább a Lysot szeretem használni, mivel az hideg és meleg eljárás során egyaránt használható.
Némi puskázás a cosmi.hu -ról.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.